Головна  /  Новини  /  Чемпіонат світу з дзюдо.

Наші Партнери










Сертифіковано в Україні
Чемпіонат світу з дзюдо. PDF Друк e-mail
ЄДИНИЙ ПРИЗЕР ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ З ДЗЮДО – ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ДИНАМІВЕЦЬ! alt

Нещодавно у столиці Японії місті Токіо відбувся чемпіонат світу з дзюдо. Цей чемпіонат проходив за новими правилами. Говорять, що японці зробили зміни у правилах так-би мовити «під себе», заборонивши ряд прийомів, які використовують представники інших видів боротьби, переслідуючи мабуть «чистоту стилю».

В складі збірної України було два хмельницьких динамівці: Георгій Зантарая (до 60 кг) та Ірина Кіндзерська (понад 78 кг). Спортсмени ставили перед собою максимальні цілі, адже Георгій в минулому році став чемпіоном Світу серед молоді, а Ірина - чемпіонкою Європи та срібною призеркою чемпіонату світу серед юніорів. Ірина першу сутичку виграла, а наступну нажаль, програла, і вибула із боротьби за медаль. Бракувало досвіду, адже вона виявилась наймолодшою в збірній України.

Георгію випав нелегкий жереб: необхідно було боротись сім схваток, - коли зазвичай бувало максимум п’ять. Взагалі, в цей день Георгію прийшлось боротись зі всією олімпійською трійкою. Першим суперником був з кореєць Чой (олімпійський чемпіон), друга сутичка – з таїландцем, третя з узбеком, четверта – з грузином, п’ята – з австрійцем ( з олімпійським призером ), шоста - з росіянином (чемпіон Європи), та сьому із олімпійським призером та і фінальні сутичці поступився. У підсумку Георгій Зантарая посів друге місце і приніс срібну медаль в скарбничку нашої держави, до речі єдину на цьому чемпіонаті.

alt

Найближче до світового п’єдесталу в особистому заліку підібрались: Марина Прищепа (до 78 кг) та Валентин Греков (до 90 кг), які посіли 5 місця. Це дозволило збірній України посісти 10 місце серед 111 країн-учасниць та здобути такі важливі для олімпійських ліцензій очки.

Хмельницька обласна організація ФСТ «Динамо» вітає Георгія спортсмена із успішним виступом та бажає подальших успіхів!